V Nemocnici Andreja Leňa majú špičkovú ventilačnú techniku

18.06.2008 Humenné

Humenné 18. júna (TASR) - Takmer tri milióny korún (98. 980 eur) si vyžiadala nová špičková ventilačná technika, ktorú začali používať na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) v Nemocnici Andreja ...
\"Jednou z priorít v rámci plánovaných investícií v tomto roku bolo investovanie do anestetických prístrojov a ventilačnej techniky pre OAIM, pretože práve toto oddelenie sa bezprostredne zaoberá vo väčšine prípadov záchranou života človeka, \" uviedol dnes pre TASR riaditeľ nemocnice Miroslav Melo.
Ventilačná technika je neoddeliteľnou a veľmi dôležitou súčasťou zdravotnej techniky. Niektoré rizikové stavy pacientov, ale i samotné operačné zákroky si vyžadujú umelú pľúcnu ventiláciu. \"Tá sa používa ku krátkodobej alebo dlhodobej podpore dýchania pacienta, u ktorého došlo k vzniku poruchy dýchania alebo takáto porucha hrozí. Používa sa napr. u pacientov s ťažkou formou pľúcnej astmy, s chronickou obštrukčnou pľúcnou chorobou, u pacientov so závažným srdcovým zlyhávaním atď. , \" povedal generálny riaditeľ nemocnice Milan Fekeč. Dodal, že nové zariadenie umožní väčší pocit bezpečnosti v poskytovaní zdravotnej starostlivosti, ktorú skvalitní.
Nemocnica bude v nadchádzajúcom období investovať do ultrasonografu pre gynekologické oddelenie v objeme asi 1,2 milióna Sk (3959 eur). Druhou ešte väčšou investíciou bude prestavba časti prízemia v poliklinike. Táto investícia si vyžiada takmer 12 miliónov Sk (395.922 eur). V súčasnosti čaká vedenie nemocnice na vydanie stavebného povolenia.
Prevádzkovateľom nemocnice je nezisková organizácia Nemocnica Andreja Leňa v Humennom, ktorej zakladateľom je spoločnosť Spoločné Zdravotníctvo, a.s. Ide o spoločný podnik Prešovského samosprávneho kraja s 34-percentným podielom a spoločnosti Svet zdravia s podielom 66 percent. Tá je súčasťou skupiny J&T.
 

Vyberte región